Hvordan renser man lædersko?

  • af Karl Faurholt
Står man og skal have sine lædersko renset, finder man hurtigt du af, at der findes en hel jungle af læderrens. Der er nemlig utallige metoder og tricks som du kan bruge, samt en lang række produkter på markedet.

Vi har forsøgt at lave et hurtigt overblik til dig, som viser de forskellige muligheder for at rense lædersko. Så i denne artikel får du 4 nemme metoder, som du kan bruge på dit læder.

Artiklen Indeholder:

  1. Den grundige metode
  2. Den hurtige metode
  3. Den hjemmelavede metode
  4. Fjern pletter og ujævnheder
  5. Ekstra: Plej og poler dine sko
Før du begynder på at rense dine sko, skal du huske på nogle ting. Der er stor forskel på hvor lang tid og hvor mange penge du er villig til at bruge. Du har blandt andet valget mellem at lave det selv, hvilket som regel er billigst og at købe det, hvilket er mere effektivt men også dyrere. Så står du i situationen og tænker hvordan renser man lædersko, skal du også være klar over hvad du er villig til. Det kommer for eksempel ofte an på, hvor dyre dine sko er. Nu skal introduktionen nok stoppe - her kommer metoderne 😉

1. Den grundige måde til at rense lædersko

Hvis du har et par meget beskidte lædersko, skal du overveje denne måde. Ved at bruge en cleaning foam, som er en effektiv rensesæbe, kan du ofte få dine sko så gode som nye. Husk at dette ikke altid er godt til meget fine sko, da denne metode kræver vand og sæbe. Du skal også overveje at bruge en rensesvamp i stedet for en skobørste, når du renser lædersko. Dette undgår at ridse og ødelægge læderet. En cleaning foam er meget nem at bruge. Du påfører bare sæben på skoen og skrubber med en rensesvampen. Du kan læse mere om produktet på produktsiden. Find cleaning foam her.

2. Den hurtige rengøring af læder

Denne metode er god hvis du er ude at rejse, eller hvis dine sko ikke er særligt beskidte. Det fungerer helt uden vand og sæbe, men bare med en crepe børste. En crepe børste er en speciel børste med gummiflader neden under, som kan opsamle skidt og snavs. Husk dog at den ikke renser lige så godt som andre metoder, men den er god til at tage det værste skidt. Du kan blandt andet se vores video hvor vi viser, hvordan man bruger en crepe børste til at rense lædersko. Find crepe børsten her.

3. Den hjemmelavede læderrens

Hvis du ikke ønsker at betale ofr læderrens, kan du også lave det hjemme. Det er derfor også den billigste måde til at rense lædersko. Om den er lige så effektiv som de andre er svært at sige. Men den kan alligevel rense dine sko rimeligt godt. Sådan gør du: Blandt en smule eddikke og olivenolie sammen og lad det sidde på skoen i et par minutter. Tør det derefter af med en våd klud. Vigtigt: Bruger du oliebaserede produkter på ikke-behandlet læder, kan du komme til at skade farven. Vær derfor altid sikker på hvilken type sko du har, før du bruger denne måde. Har skoen en hvid gummikant, kan du rense den med tandpasta og en tandbørste - Du kan eventuelt også farve den hvid igen med super white. Kilde: https://cleaning.lovetoknow.com/Homemade_Leather_Cleaner

4. Fjern pletter og ujævnheder på læderet

Hvis dine sko ikke er meget beskidte, men bare har fået pletter eller slidmærker, kan du overveje denne måde. Den er god hvis skoen har fået små mærker, pletter eller lignende. Den fungerer ved at bruge et specielt viskelæder til ruskind og læder. Man kører altså bare viskelæderet over mærkerne, som så vil blive mindre tydelige. Sådan et viskelæder koster kun 35,- Du kan finde viskelæderet her.

Ekstra: Plej og poler dine sko

Efter man har renset sine lædersko, er det en rigtig god ide, at behandle sine sko, sådan at de holder længere. Lædersko kan nemlig godt komme til at se matte og slidte ud, hvis de ikke får den korrekte behandling. Det er faktisk rigtigt nemt at gøre det selv. Vi anbefaler at man først behandler skoen med en renovator og bagefter polerer den. En renovator er en læder balsam, som nærer og plejer læderet. Det giver skoen en længere levetid og gør den tilmed også mere vandtæt. Du kan finde en renovator til dine sko her. Efter du har brugt den, kan du polere dine sko, sådan at de skinner. Dette kan gøres med en perfect shine, som også er rigtig god til at have med på farten. Du kan finde en perfet shine polering her.

Tak, for at du læste vores artikel

Vi håber du kunne bruge noget af det til noget. Nedenfor er vores kommentarfelt, som altid er åben for alle slags kommentarer. Har du spørgsmål eller en kommentar til artiklen, håber vi, at du vil dele den med os nedenfor.
Tagged med: Category_Læderpleje
Del:

Ældre indlæg Nyere indlæg