Kan man vaske sko i vaskemaskinen?

  • af Karl Faurholt

Hvis du har stået med at par beskidte sneakers har du sikkert før haft lyst til at smide dem i vaskemaskinen. For det lyder nemlig meget nemmere end at vaske dem i hånden.

Men er det egentligt en god ide, at vaske sine sneakers i vaskemaskinen og kan de overhovedet holde til det?

Det vil vi svare på i denne artikel og samtidig give nogle tips til hvordan du gør det på den mest skånsomme måde.

Men kan man så vaske sko i vaskemaskinen?

Det korte svar til spørgsmålet er

...ja. Du kan godt vaske dine sko i vaskemaskinen.

Men det kan godt være hårdt for et par sneakers, at komme en tur i vaskemaskinen. Derudover skal du også tænke over hvilken slags sko du har og hvor dyre de har været, før du smider dem i maskinen.

Så hovedreglen er, at du godt kan vaske sko og sneakers i vaskemaskinen, men at du skal undgå sarte sko og være opmærksom på at det slider mere på skoene end hvis du renser dem i hånden.

Men læs gerne vores guide nedenfor før du starter med at vaske dine sko.

Sådan vasker man sko i vaskemaskinen

  1. Fjern snørebånd og skosåler fra skoene
  2. Fjern så meget løst skidt og jord fra skoen
  3. Læg skoene i en vaskepose og sæt posen fast i lågen
  4. Vask skoene med et kort program på højst 30 grader uden sæbe
  5. Vask snørebånd og skosåler i hånden

Hvad er en vaskepose?

En vaskepose er en pose, som du lægger skoene ned i, også sætter fast i lågen på vaskemaskinen. For at skåne dine sko mest muligt er det vigtigt, at du bruger en vaskepose til sko.

For når du bruger sådan en bliver skoene smidt mindst muligt rundt i maskinen og holder bedst. Selvom det koster lidt at investere i en vaskepose er det hurtigt pengene værd, fordi dine sko derefter vil holde i længere tid.

https://www.skorens.dk/produkt/vaskepose-til-sneakers/

Selvom de fleste par sko kan tåle en tur i vaskemaskinen er der nogle sko, hvor du skal være ekstra opmærksom. Især ved sko af ruskind og nubuck skal du passe på.

Det kan nemlig godt skade skoen og lave mærker, hvis du putter dem i vaskemaskinen. Men det er et par casual ruskindssneakers, eller et par ruskindssko, som du har brugt meget kan du godt komme dem i vaskemaskinen.

Hvordan kan jeg ellers rense mine sko?

Hvis du har bestemt dig for ikke at rense dine sko i vaskemaskinen kan du selvfølgelig også rense dem i hånden.Ruskindssæbe til rengøring af sko af læder, nubuck, ruskind og andre tekstiler produktet fjerner og løsner snavs mudder og saltskjolder fra skoen

Her anbefaler vi vores cleaning foam, som er en universal rensesæbe, der virker på alle sko. Vores cleaning foam renser dine sko grundigt også er den smart, fordi du kan bruge den til alle dine sko.

Renser du i sko i hånden skal du også bruge en skobørste hvor vi anbefaler vores ruskindsbørste til ruskind og vores all-round børste til alle sko og sneakers.

https://www.skorens.dk/produkt/sneaker-cleaning-kit/

Tak for at du læste vores artikel

Mange tak for at du læste vores artikel om at vaske sko i vaskemaskinen. Vi håber det gav svar og at du kunne bruge det til noget.

Hvis du er i tvivl er du mere end velkommen til at skrive en kommentar nedenfor, også vil vi besvare den hurtigst muligt. Du kan også kontakte os direkte på mail.

Del:

Ældre indlæg Nyere indlæg