Hvordan renser man ruskindssko?

 • af Karl Faurholt
Et af de spørgsmål vi får meget er, hvordan man nemmest kan rengøre sine ruskindssko. Der er nemlig nogle forskellige metoder, som du kan bruge, hvilket vi vil forklare om i denne artikel. Billede af ruskindsstøver og en rygsæk af læder Der kan være stor forskel på hvilken slags ruskind, som dine sko er lavet af. Man skal nemlig være specielt skånsom ved nogle sko, og ved andre kan man sagtens bare vaske dem med vand og sæbe. Derudover er der også forskel på, om der blot er mudder eller om der er kommet en fedtplet på dit ruskind. I denne guide dækker jeg nogle af de metoder, som jeg selv synes er bedst.

Artiklen Indeholder:

 1. Brug en ruskindsbørste + rensesæbe (ikke til sarte sko)
 2. Brug en crepe børste når du er på farten
 3. Fjern pletter med et viskelæder til ruskind
 4. Husk at bruge imprægnering

1. Brug en ruskindsbørste og rensesæbe

Efter min erfaring er dette en af de mest anvendte og effektive metoder. Husk at meget sarte ruskindssko ikke altid kan tåle vand og sæbe, hvilket du skal være opmærksom på. Dog kan langt de fleste ruskindssko og -sneakers klare dette uden problemer.. Vi anbefaler at du bruger en cleaning foam rensesæbe og en ruskindsbørste.

Sådan bruger man ruskindsbørsten og sæben:

 1. Påfør en smule rensesæbe på skoen
 2. Gør børsten våd og skrub skoen med den hårde side
 3. Tør skoen ren med en mikrofiberklud eller skyl skoen i vand
 4. Når skoen er tør, bruges den anden side af børsten til at kæmme hårene
Du kan læse mere om, hvordan man bruger børsten og sæben på deres produktsider. Du kan købe børsten og rensesæben i en pakke her.

2. Brug en crepe børste til at opfriske skoene på farten

En crepe børste er en børste med gummi flader under, som kan samle skidt og snavs op. Den virker både på ruskind, nubuck og lædersko. Den kan bruges på sarte sko også er den nem at have med i tasken. Børsten er nemlig specialudviklet til ruskind- og nubucksko. Husk at denne børste ikke renser lige så grundigt som andre metoder, men den er derimod utrolig skånsom og nem at bruge. Når du bruger den, skal du hverken bruge vand eller andre renseprodukter. Det er også en af de blideste metoder, der findes til at rense ruskindssko. Husk at en Crepe Børste ikke kan fjerne store mudderpletter fra dine ruskindssko eller -sneakers, men at den renser skoen blidt. Den er også smart til at opfriske hårene på dine ruskindssko, hvis de er blevet stive over tid.

Sådan bruger man en Crepe Børste:

 1. Fjern det værste skidt og snavs fra skoen
 2. Tag børsten og stryg hårdt henover skoen
 3. For at rense børsten kan du skylle den i vand
Børsten fungerer ved, at gummiunderfladen trækker alt skidtet op, sådan at det sætter sig mellem børstens gummirrækker. Du kan købe vores crepe børste her. Du kan alternativt købe den som 3-i-1 udgave her.

3. Fjern pletter med et viskelæder til ruskind

Dette produkt virker på samme måde som et normalt viskelæder. Du stryger det hen over ujævnheder og slidmærker og får dem væk på den måde. Det virker hvis du har små pletter, ujævnheder, fedtpletter eller andet på dine læder- eller ruskindssko. Husk at denne metode ikke kan bruges til at rense hele skoen, men derimod til mindre pletter og ujævnheder. Du kan købe et ruskindsviskelæder her.

4. Husk at bruge imprægnering

Efter man har renset sine sko, er det en god ide at sørge for, at de ikke bliver beskidet igen. Dette gør du nemmest med imprægnering. Vores imprægnering er lavet med nano-teknologi, som lægger et usynligt lag på skoen. Det ændrer ikke på farven eller udseendet, men beskytter mod skidt og snavs. Derudover gør det også skoen mere vandtæt. Husk at når du imprægnerer ruskind især, skal du passe på med at holde imprægneringen for tæt på, da det godt kan danne skjolder, som først går væk efter tid. Hold den derfor cirka 20 centimeter fra skoen. Køb en imprægnering med nano-teknologi her.

Vi sætter pris på, at du ville læse hele artiklen...

... Nedenfor har vi et kommentarfelt, som er åben for alle slags kommentarer. Så har du spørgsmål til artiklen eller andre kommentarer modtager vi dem med glæde. Vi læser alle kommentarer og svarer på alle spørgsmål.
Tagged med: Category_Ruskindssko
Del:

Ældre indlæg Nyere indlæg