Hvordan polerer man lædersko?

  • af Karl Faurholt
Når man køber et par lædersko, er de altid flotte og skinnede fra butikken. Men efterhånden som man bruger dem, lægger man hurtigt mærke til, at de bliver mere og mere matte. Skoene fremstår efterhanden ikke helt som nye og kunne godt trænge til en opfriskning. Her er det nok til tid, at polere sine lædersko. Den gode nyhed er, at det faktisk ikke er så svært at pudse sko, som du lige går og tror. I denne artikel får du en række tips og tricks til hvordan du renser og plejer dine lædersko, samt hvordan du selv kan polere dem.

Sådan polerer du dine lædersko:

  1. Sørg for at skoene er rene
  2. Påfør poleringen eller skosværten i et tyndt lag med en klud
  3. Lad poleringen sidde og tørre
  4. Poler skoen med en poleringsbørste
  5. Brug en klud til at fjerne det polering, som skoen ikke absoberede
  6. Læs mere om hvilket poleringsmiddel du skal bruge længere nede.

Hvilket poleringsmiddel skal du bruge?

Når du skal polere lædersko har du nogle forskellige muligheder. Vi anbefaler at du bruger en skosværte fra Saphir Medaille D'or. Saphir laver nemlig nogt af verdens fineste læderpleje, som også bruges af store mærker som Louis Vuitton og Burberry. Du kan også vælge vores Perfect Shine Polering fra Kaps, som er nemmere at bruge og billigere(men stadig ganske udmærket). Vælger du Perfect Shine, behøver du ikke at følge anvisningerne ovenover, men kan blot bruge svampen direkte på skoene. Se mere på produktsiden. Som børste anbefaler vi dig vores poleringsbørste til læder, som er lavet af høj kvalitet i Tyskland.

Plej dine lædersko så de holder længere

Selvom denne artikel skulle handle om polering er det også vigtigt at nævne plejen af lædersko. For selvom det lyder nemmest bare at pudse sko blanke, så er det faktisk også vigtigt at pleje dem. Den bedste måde du kan pleje dine lædersko, er ved brug af en skocreme. En skocreme plejer og nærer læderet samt den forbedrer skoens vandtætte evne. Vi anbefaler helt at bruge vores skocreme fra det franske mærke Saphir Medaille D'or til en pris på 129,- Du kan også bruge den lidt billigere skocreme fra kaps til 59,- Den er lidt nemmere at bruge, men stadig ganske udmærket.

Rens dine lædersko for skidt og snavs

Før man begynder at polere sine sko, kan det være en god ide at rense dem. Der findes en række forskellige metoder til hvordan du kan rense dine lædersko. For eksempel hvis du har små pletter og slidmærker kan du overveje at bruge et viskelæder til ruskind, som kan fjerne den slags små ujævnheder. Ellers kan du forsøge at bruge vores rensesæbe. Du skal dog huske, at ikke alle lædersko kan holde til at blive renset alt for hårdt. Du kan også først tørre skoen af med en våd klud.

Tak for at du læste artiklen...

Vi håber at du vil lægge en kommentar nedenfor, også vil vi gøre hvad vi kan for at svare på den. Vi tager i mod alle slags kommentarer uanset om det er ris eller ros.
Tagged med: Category_Læderpleje
Del:

Ældre indlæg Nyere indlæg