Hvordan fjerner man lugt fra sko?

  • af Karl Faurholt
Når man har købt et par pæne sko kan det være frustrerende, hvis det hele skal ødelægges af dårlig lugt og sure tæer. Og når skaden er sket kan man hurtigt stå og tænke hvad man gør ved sure sko på den nemmeste måde. Det kan nemlig være svært at vide hvad man skal gøre ved lugtende sko, fordi der kan være mange grunde til, at dine nye birkenstock sandaler begynder at luge af fodsved. Men hvad gør man så ved sko, der lugter dårligt? Det får du svar på i denne artikel, hvor du får forskellige husråd, som du kan bruge til at fjerne lugten fra dine sko.

Sådan fjerner du lugt fra sko:

  • Brug duftkugler
  • Skift dine skosåler
  • Brug et stykke citron
  • Brug lavendelolie
  • Læg skoene i fryseren
  • Brug skotræ
  • Du kan læse mere om metoderne nedenunder.

Duftkugler til sko:

Et simpelt trick til at fjerne lugten er at investere i duftkugler, som du lægger ned i skoene over natten. Duftekuglerne fjerner ikke kun lugten, men tilfører også en duft til skoen. Det koster dog en lille smule, men det kan ofte være det hele værd, fordi det er meget effektivt. Du kan købe duftkugler ved at trykke her.

Skift dine skosåler:

Nogle gange kan det være simplere end forventet at løse problemet. For ofte er det faktisk dine skosåler, som er begyndt at lugte. Det kan blandt andet være fordi, at du har gået med dem i lang tid. Så nogle gange er det eneste, der hjælper at skifte skosålerne til nogle helt nye. Det er heldigivist ikke særligt dyrt og tager ikke lang tid.

Nyhed: Brug en lugtfjerner spray:

Hos Skorens har vi netop fået et nyt produkt, som er særledes effektivt til at fjerne lugt fra sko. Effektiv lugtfjerner spray til fodtøj Det er nemlig en lugtfjerner, som kommer på spray! Du sprayer simpelthen bare 1-2 gange ned i skoen, også forsvinder lugten og en duft bliver tilført i stedet. Den er ofte mere kraftig end duftkugler og holder også længere. Du kan finde vores lugtfjerner spray her.

Læg et stykke citron i dine sko:

Denne metode er meget simpel - Du skærer et stykke citron ud og lægger i dine sko over natten. Dette hjælper ofte med at fjerne noget af lugten fra dine sko.

Brug Lavendelolie:

En anden metode, som er populær på nettet, er at bruge lavendelolie. Du drypper simpelthen bare nogle dråber i dine sko, hvilket fjerner lugten fra sure tæer og andet. Du kan også forsøge med andre duftende olier.

Læg skoene i fryseren:

Uanset hvor vildt det lyder, er der faktisk flere, som siger at dette råd virker. Tricket går ud på at man lægger sine sko eller sneakers i en plastikpose også i fryseren over natten. Selvom det virker mærkeligt, at have sko i fryseren, så har vi faktisk hørt flere steder at det kan virke.

Brug skotræ:

Skotræ er oftest kendt for at sikre en sko dets originale form, men en af de ting mange glemmer er, at træet også fungerer som en affugter. Når en sko lugter er det oftest grundet fugt fra ens fødder. Et skotræ går så ind og suger denne fugt, hvilket både kan forlænge skoens levetid og forbygge lugt. Når det så er er sagt kan skotræ aldrig fjerne lugt 100%, men kan bruges som et supplement til de ovenstående måder. Hos Skorens tilbyder vi skotræ i størrelserne 36/37, 38/39, 40/41, 42/43 og 44/45.
Her fik du et par tricks som du kan bruge til at fjerne lugten fra dine sko. Vi håber ikke længere at du er i tvivl om hvad man gør ved ildelugtende sko, men at du nu har et go-to husråd, som du kan bruge. Husk at man selvfølgelig ikke kan garantere at det virker. Man bør prøve lidt forskelligt og se hvad, der virker for en selv. Har du nogen spørgsmål eller kommentarer, håber vi, at du vil lægge en kommentar nedenfor.
Del:

Ældre indlæg Nyere indlæg