Er det vigtigt at bruge skotræ til sine sko?

  • af Karl Faurholt

Er det vigtigt at bruge skotræ?

Der findes flere forskellige måder til at opbevare sine sko. Skotræ holder formen på dine sko og suger fugt fra skoen. Mange smider dem bare ind i skabet og tænker ikke mere over det. Andre har investeret i et par skotræ, som de bruger til enten alle deres sko eller bare de dyreste. I denne artikel vil vi forsøge at svare på, om det er nødvendigt at bruge skolæste og hvornår man bør bruge dem. Vi skal dog også sige, at vi selv sælger skotræ og derfor er farvet i sagen.

Hvad er skolæste og skoblokke

Skotræ, som nogen også kalder skolæste og skoblokke, er en genstand, som du sætter ned i dine sko for at holde deres form. Man kan både få dem i træ, men også er plastik. Fordelen ved at købe dem af træ er, at de også suger fugt fra skoen, hvilket forlænger skoens levetid. De er ofte også lidt dyrere, når de er lavet af træ.

Hvad hjælper skoblokke med

Der er som udgangspunkt 3 fordele ved at bruge skotræ.1
  1. Skotræ sættes ned i skoen og holder skoens form. Dette gør, at skoen ikke får folder og creases over tid. Dette er især vigtigt ved lædersko, fordi de nemmest får folder.
  2. En anden fordel ved skoblokke er, at de ser pænere ud når du opbevarer dem. Det ser nemlig bedre ud, når de er fyldt ud af et skotræ
  3. Den sidste fordel virker kun, når du har skolæste lavet af træ. Det er nemlig sådan med træ, at det kan suge fugt fra skoen. Det gør både at skoen lugter mindre, men også at den holder længere

Konklusion

Der findes som sagt flere fordele ved, at bruge skotræ til sine sko. Man skal dog også huske på, at det koster 50-100 kroner for et par. Derfor skal man nok vurdere om det er prisen værd i forhold til dine sko. Så hvis du har et par dyre sko synes vi det er prisen værd, da der er mange fordele ved at bruge dem. ...men hvis det er et par billige sko kan du nok godt undvære. Man skal selvfølgelig også huske på, at man kan bruge et par skotræ mange gange.

Mange tak for at du læste med

Mange tak for at du gad læse vores artikel. Hvis du har nogle spørgsmål til artiklen, vores produkter eller andet hører vi gerne fra dig. Du må meget gerne skrive en kommentar neden for. Eller hvis du vil skrive direkte til os kan du enten bruge mail eller livechat.
Del:

Ældre indlæg Nyere indlæg